Kotleciki z piekarnika w kilka chwil. Niezwykle smaczne – jem i nie boję się że przytyję

Przepis na pyszne kotleciki z piekarnika, które nie wymagają smażenia, dzięki czemu są zdrowsze i smaczniejsze.

Dzięki temu dają soczysty i wyrazisty smak podczas jedzenia. Są szybkie w wykonaniu. Zachwycisz nim domowników.

Składniki:

  • 5 kromek białego chleba,
  • 3 cebule,
  • natka pietruszki na kolor i do smaku,
  • 1 kg mielonego mięsa,
  • 3 jajka,
  • 3 łyżki musztardy,
  • sól do smaku,
  • pieprz do smaku.

Kromki chleba należy zamoczyć w mleku i odcisnąć z nich jego nadmiar. Cebulę drobno posiekać. Jajka ubić i dodać do nich drobniutko posiekane zioła oraz musztardę.

Posolić i popieprzyć do smaku. Wszystko razem wymieszać rękami z mięsem mielonym. Z przygotowanego mięsa z dodatkami formować małe kotleciki. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, a na nim kawałki kotletów.

Blaszkę wstawić do uprzednio nagrzanego piekarnika i piec ok 30 minut w temperaturze 200 – 220 stopni. Czas pieczenia oczywiście zależy od mocy piekarnika.

Świetnie komponuje się z ulubioną surówką i ziemniakami czy też frytkami. Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!