Placuszki twarogowe na szybko w kilka minut. Każda gospodyni musi znać ten przepis

Kto nie kocha placuszków twarogowych? Wyobraź sobie uśmiech Twoich dzieci z samego rana, kiedy widzą to danie na śniadanie – bezcenne! 

Potrzebne nam będą następujące składniki:

  • 80 g cukru
  • 200 g twarogu
  • 0,5 łyżeczki sody
  • 200 ml kefiru
  • 9 łyżek mąki pszennej
  • 30 ml oleju słonecznikowego
  • 2 jajka

Przygotowanie placuszków jest bardzo proste! Naszym pierwszym krokiem będzie wymieszanie cukru wraz z jajkami.

Następnie do powstałej mieszanki należy wlać kefir i dodać sodę, wszystko razem mieszając. „Miksturę” odstawiamy na 5-7 minut. Następnie ponownie mieszamy, dodając twarożek i mąkę.

Za pomocą blendera lub trzepaczki należy mieszaninę doprowadzić do jednolitej substancji. Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej słonecznikowy.

Powstałą substancję wylewamy, najlepiej nabierając ją łyżką, na patelnię i formujemy z niej placuszki. Naszą substancję smażymy z obu stron aż do uzyskania koloru złotego.

Gotowe placuszki najlepiej położyć na serwetce, aby odsączyć je z tłuszczu. Wszystko gotowe, można delektować się pysznym daniem! Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!