Zachowaj przepis, to najlepszy krem, jaki znam. Letni deser kawowy w szklance.

Składniki:

Spód:

  • 200 g herbatników
  • Topione masło

Krem kawowy:

  • 250 g bitej śmietany
  • 10 g zmielonej kawy
  • 100 g gorzkiej czekolady

Budyń:

  • 300 ml mleka
  • 1 kawałek budyniu waniliowego bez gotowania

Przygotowanie:

Przygotujemy mieszankę ciastek.

Zmiksuj ciasteczka w blenderze lub zmiażdż je za pomocą plastikowej torby i młotka do mięsa. Wlej roztopione masło na mieszankę ciastek.

Mieszaj, aby mieszanina pozostała luźna. Przygotujmy bitą śmietanę do kawy: Dodaj czekoladę do śmietany.

Ugotujmy to. Gdy tylko zacznie się gotować, dodaj kawę mieloną. Niech się zagotuje.

Potem go napinamy. Schłodzić w lodówce. Minimalny czas chłodzenia przez co najmniej 2 godziny.

Przygotujmy budyń:

Wlać budyń do zimnego mleka bez gotowania . Ubijaj, aż będzie sztywna. Teraz możemy przejść do nakładania warstw.

Na dno szklanek połóż budyń. Warstwa biszkoptowa na budyniu.

Na koniec kawa z bitą śmietaną. Możemy udekorować startą czekoladą lub innymi dekoracjami.

Alternatywnie możemy posypać kakao lub wiórkami czekoladowymi. Życzymy smacznego! 🙂

error: Treść zabezpieczona !!