To bardzo prosty i smaczny przepis na domowe ciasto, który jest naprawdę pyszne, a zrobione z ketchupem, serem i czosnkiem naprawdę smakuje jak langustynka. Jednak w przeciwieństwie do wersji smażonej ten przepis pieczesz na blasze do pieczenia, bez smażenia.
Przez większość czasu nawet nie mamy czasu na ich ochłodzenie, od razu znikają z talerza, wciąż jeszcze gorące. Każdy w domu bardzo lubi ten przepis. Wnętrze jest tak cudownie miękkie, że prawie rozpływa się w ustach. Nawet Ci, którzy zwykle nie pieką dużo, mogą przygotować ten przepis, ponieważ jest on naprawdę bardzo prosty. Jeśli spróbujesz tego przepisu, nie zawiedziesz się.
Nadzienie:
Opcjonalnie:
Do miski wsypać przesianą mąkę.
Dodaj cukier, drożdże i sól. Dobrze wymieszaj. Dodaj 250 ml letniej wody.
Zagnieść jednolite ciasto. Wlej olej na ciasto i ponownie wymieszaj.
Miskę z ciastem przykryć folią. Odstaw na 30 minut. Ciasto podzielić na 4 części.
Każdego zwijamy w naleśnik. Ser zetrzyj na grubej tarce.
Naleśniki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj jajkiem.