Idealne na szybki obiad lub kolację. Podawane z ryżem lub frytkami.
Opcjonalnie:
Piersi z kurczaka umyć i osuszyć. Usuń błonę i pokrój na makaron.
Dopraw solą, mielonym czarnym pieprzem i chili. Dodaj chili w zależności od tego, jak ostre lubisz twoje jedzenie, jeśli chcesz wersję nieostrą, po prostu ją pomiń i używaj tylko czerwonej słodkiej papryki, na przykład. Dodaj olej (około 100 ml). Zmiażdżyć czosnek, dodać do mieszanki i wymieszać.
Tak przygotowaną marynatę odstawić na chwilę w temperaturze pokojowej. Przygotujmy warzywa: Pokrój paprykę na makaron. Pokrojone pory.
Cebula na półksiężyce. Jeśli chcesz, możesz również użyć cienko pokrojonej młodej cukinii ze skórką. Możesz również dodać odsączoną kukurydzę z puszki lub grzyby. Podgrzej patelnię i włóż do niej piersi z kurczaka.
Smażyć, aż mięso będzie miękkie. Przez cały czas nie obniżamy temperatury, aby mięso nie wydzielało soków i nie dusiło się. Następnie dodaj wszystkie warzywa.
Mieszaj i dalej energicznie mieszaj i smaż. Polać sosem sojowym. Posyp nasionami.
Wymieszaj przez chwilę i odstaw na bok. Nic nie dodajemy i mieszamy przez cały czas smażenia.