Dodatkowo:
Umyj piersi z kurczaka, osusz je i pokrój w cienkie paski. Wlej trochę oleju na patelnię, podgrzej i dodaj kurczaka. Dodaj sól, pieprz i smaż na złoty kolor. Następnie zdejmij mięso z patelni, abyś mogła przygotować sos.
Na patelnię włóż masło i dodaj drobno posiekaną cebulę. Podsmaż, dodaj mąkę i dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj przecier pomidorowy i wymieszaj. Wlej szklankę mleka, szklankę bulionu, ponownie wymieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji.
Gotuj i mieszaj do czasu, aż sos zgęstnieje. Dopraw granulowanym czosnkiem i dodaj z powrotem kawałki kurczaka. Gotuj przez kolejne 5 minut i gotowe. Teraz wystarczy, że ugotujesz ryż według instrukcji na opakowaniu. Podsmaż na patelni bądź w garnku drobno posiekaną cebulę i smaż przez minutę.