Sprawdzamy wątrobę, aby upewnić się, że nie ma w niej żółci, oczyszczamy ją z błon i kroimy na małe kawałki. Przełożyć je do miski, zalać gorącą wodą i odcedzić na sicie. W międzyczasie na rozgrzaną patelnię włożyć smalec, boczek wieprzowy pokrojony w drobną kostkę i zarumienić.
Pokrój cebulę, obierz i pokrój w ćwiartki, dodaj do boczku i pozwól się zeszklić, dodaj drobno posiekany czosnek i imbir i pozwól mu pachnieć. Dodaj odsączoną wątrobę do bazy, wymieszaj i podsmaż. Dodaj bulion w granulkach, sos, ketchup i w razie potrzeby dolej gorącej wody. Papryki oczyść i pokrój, dodaj do wątróbki i gotuj do miękkości. Dodaj sól i pieprz do smaku. Podawaj z ryżem lub pieczywem do smaku.