Jasny krem:
Krem karmelowy:
Najpierw karmelizujemy cukier przeznaczony do ciasta. Następnie wlej mleko i mieszaj, aż karmel całkowicie się rozpuści.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać szczyptę soli, dodać miękkie masło, jajko i schłodzone mleko karmelowe. Wszystko razem mieszamy i dzielimy ciasto na 4 części.
Każdą część rozwałkować na wielkość blachy do pieczenia ok. 20 x 30 cm i położyć papier do pieczenia po drugiej stronie blachy. Piecz wszystkie 4 talerze w temperaturze 180°C przez 6-7 minut.
Przygotujemy jasne nadzienie, gotując semolinę w mleku. Następnie ucieramy masło z cukrem pudrem, a na koniec dodajemy ostudzoną kaszę mannę. Nadzienie karmelowe przygotowujemy najpierw podpalając karmel, a następnie zalewając go 150 ml mleka.
Czekamy, aż karmel się rozpuści. W pozostałym mleku wymieszaj zwykłą mąkę i zagotuj ją w mleku karmelowym i ugotuj gęsty pudding z mąki. Do schłodzonego budyniu wmieszać masło i ubić śmietanę.
Na pierwszą warstwę nakładamy najpierw jasny krem, używamy połowy kremu i przykrywamy drugą warstwą, na którą nakładamy krem karmelowy i przykrywamy trzecią warstwą. Pojawi się warstwa jasnego kremu, a następnie dodamy ostatnią czwartą warstwę.
Włóż deser do lodówki na kilka godzin. Na koniec polej deser polewą czekoladową.