Najpierw przygotuj ciasto. Do miski z kefirem wsyp sól, cukier i sodę wymieszaną z łyżeczką octu, składniki wymieszaj trzepaczką. W trakcie mieszania wsypuj porcjami przesianą mąkę i mieszaj aż ciasto będzie gładkie. Ułóż je na posypany mąką blat i zacznij wyrabianie ciasta dłońmi.
Odstaw na 15-20 minut. Do nadzienia możesz użyć dowolnego twardego sera, startego na tarce o drobnych oczkach. Dodaj twarożek, szczyptę soli, dwa przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i dobrze wymieszaj farsz.
Nadzienie podziel na 4 części. Ciasto także podziel na 4 części i każdą część rozwałkuj na grubość około 5 mm. Nadzienie ułóż np. od jednego boku do środka okręgu, przykryj nie posmarowaną częścią ciasta, dobrze połącz brzegi.