Dzięki takiej regulacji dosłownie rozpływa się w ustach i jest bardzo, bardzo smaczna.
Do dekoracji:
Przystawka:
Karkówkę kroimy w plastry.
Grubość każdego plasterka powinna wynosić około 2 cm. Mięso skropić oliwą i posypać przyprawami. Pozostaw w lodówce na 24 godziny. Pozostaw w temperaturze pokojowej na około godzinę przed gotowaniem. Następnie smażymy na patelni z odrobiną gorącego oleju z obu stron (co 3 minuty).
Wysmarować formę do pieczenia smalcem i wyłożyć spód półplasterkami cebuli. Włóż mięso i przykryj mięso drugą cebulą, która również jest pokrojona na półkoła. Skrop piwem i przykryj pokrywką lub folią. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez godzinę w 220 stopniach.
Następnie rozkładamy, zalewamy wodą i pieczemy, aż mięso nabierze pięknego koloru. Niech sos zostanie zredukowany. Cebula złagodzi goryczkę piwa. Podawać z ulubionymi dodatkami.