Jak zrobić pyszne pączki na skondensowanym mleku – Nie jadłaś jeszcze tak dobrych

Pączki na skondensowanym mleku są przede wszystkim puszyste i miękkie, a także smaczne.

Ich przygotowanie zajmuje wyłącznie chwile, bowiem zaledwie 5 minut.

Składniki:

  • 1 puszka skondensowanego mleka,
  • mąka pszenna,
  • 2 jajka,
  • szczypta sody oczyszczonej.
  • szczypta soli,
  • olej do smażenia,
  • cukier puder do dekoracji.

Sposób przygotowania:

Jajka należy roztrzepać i dodać do nich skondensowane mleko. Składniki wymieszać ze sobą, a potem dodać do nich jeszcze sodę oczyszczona, a także sól.

Mąkę dodawać „na oko”, ponieważ dopóty, dopóki nie uzyska się ciasta o lekkiej i trwałej konsystencji. Następnie ciasto należy rozwałkować na grubszy walec.

Ważne jest, żeby zrobić to na suchej powierzchni i bez podsypywania już mąką. Tak przygotowany walec pokroi na kawałki, których grubość wynosi około 3 cm, a potem uformować z nich kuleczki.

W głębokim garnku rozgrzać olej roślinny i wrzucać do niego kulki, które trzeba smażyć na małym ogniu aż do uzyskania złotego koloru.

Można posypać cukrem pudrem. Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!