Wypróbujcie koniecznie ten przepis i będziecie mogli rozkoszować się tym aromatycznym smakiem w zaciszu domowym!
Ziemniaki należy obrać, dokładnie umyć i pokroić na ćwiartki. Tak przygotowane warzywa należy ugotować na półtwardo w nieosolonej wodzie przez 5-7 minut.
W tym czasie, gdy ziemniaki się gotują, przygotowujemy marynatę do ziemniaków. Ząbki czosnku należy przecisnąć przez praskę, wymieszać z sosem sojowym, olejem, dodać przyprawy do smaku. Składniki należy wymieszać dokładnie za pomocą rózgi lub widelcem.
Następnie należy nasmarować olejem słonecznikowym blachę do pieczenia na której następnie trzeba równomiernie rozłożyć ziemniaczki. Tak przygotowaną blachę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.
Ziemniaki powinny się piec przez około 20 minut. Tak przygotowane ziemniaki będą smakować wspaniale z dodatkiem sosu śmietanowego z odrobiną ziół. Przygotowanie sosu śmietanowego jest proste i zajmie tylko chwil, ponieważ należy połączyć śmietanę z majonezem oraz szczyptą ulubionych ziół. Całość należy dokładnie wymieszać i gotowe!