To, co w niej znajdziesz, jest łatwo zidentyfikowalne. Charakteryzuje ją unikatowy smak, który odróżnia ją od innych.
Aby przygotować, należy oddzielić mięso od kości, następnie przygotować bulion z kości, pieprzu i soli, po czym przecedzić i schłodzić. Zmielić połowę wołowiny i tłustsze części kurczaka, a resztę pokroić w 2-cm kostki i połączyć z miodem. Wymieszać przyprawy z solą, dodać do mięsa, dokładnie wymieszać i powoli dodawać zimny bulion.
Następnie napełnić osłonki mieszanką mięsną, formując średniej wielkości kiełbaski. Uważać, aby nie dostało się powietrze do środka, w razie potrzeby przebić cienkimi igłami. Powiesić kiełbasy na dwie godziny w temperaturze pokojowej, a potem gotować przez 1,5-2 godziny w temperaturze 80-85 stopni. Po ostudzeniu zawinąć w papier i umieścić w lodówce na co najmniej 12 godzin.