Przygotuj szybki i prosty obiad. Mięso jest delikatne, a danie lekkie, lekkostrawne i odpowiednie nawet dla osób na diecie.
Cebulę obierz, drobno posiekaj i odłóż na bok. Ostrożnie postukaj plastry mięsa z obu stron, aby mięso było bardziej miękkie. Wskazówka: Opukaj mięso w woreczek, co zapobiegnie pękaniu jego struktury i rozpryskiwaniu się soku z mięsa na otoczenie.
Plastry mięsa solimy i pieprzymy z obu stron i odcinamy ich brzegi, aby podczas smażenia nie zwijały się. Mięso natrzyj z każdej strony łyżeczką musztardy i obtocz w 5 łyżkach mąki zwykłej. Uwaga: Odłóż jedną łyżkę mąki na bok. Będziesz go potrzebować później.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięso po 3 minuty z każdej strony. Następnie zdejmij z patelni i smaż na blasze posiekaną cebulę przez około 3 minuty, następnie przenieś ją wraz z blachą do gorącego garnka i przykryj łyżką mąki.
Robimy bulion, do którego dodajemy łyżeczkę musztardy, wszystko mieszamy, krótko smażymy i zalewamy bulionem, do którego wrzucamy mięso, mielony kminek, pieprz i wszystko gotujemy pod przykryciem do miękkości, około 60-90 minut. Wskazówka: Jeśli chcesz, aby sos był bardziej wyrazisty, możesz doprawić go solą. Podawaj pieczoną wołowinę z ryżem.