Zainspiruj się przepisem na super szybkie placki ziemniaczane, które dzięki dodatkowi sera są jednocześnie chrupiące i pyszne. Koper nadaje potrawie wyjątkowy i niepowtarzalny smak. Będziesz się nim cieszyć także w ciągu zaledwie 30 minut.
Obrane ziemniaki zetrzyj na tarce i wyciśnij jak najwięcej soku, który wylej z miski. Następnie ziemniaki wymieszać z jajkami, tartym serem, posiekanym koperkiem oraz solą i pieprzem wszystkie składniki.
Na patelni rozgrzej olej i rozprowadź przygotowaną masę na całej jego powierzchni. Smaż ziemniaki z każdej strony przez około 4 minuty na małym ogniu. Powtarzaj proces, aż uzyskasz mieszaninę. Uwaga: Przed każdym placem ziemniaczanym ponownie nasmaruj patelnię olejem.
Gotowe placki ziemniaczane podawaj na ciepło jako osobny posiłek. Ale są też smaczne na zimno. Wskazówka: Danie można podawać także jako dodatek do mięs, świetnie smakują z kapustą i smażonym boczkiem. Można je podawać także z kwaśną śmietaną.