Pyszny warstwowy deser z herbatnikami, kremem i startą czekoladą. Jest łatwy w przygotowaniu i smakuje wyśmienicie.

 

Przepis na Warstwowy Deser z Herbatnikami i Kremem

Dziś przygotujemy pyszny warstwowy deser z herbatnikami, kremem i startą czekoladą. Jest łatwy w przygotowaniu i smakuje wyśmienicie!

Składniki:

Na krem:

  • 600 ml mleka (2,5 szklanki)
  • 3 łyżki cukru
  • 3 łyżki skrobi kukurydzianej
  • Wanilina do smaku
  • 300 ml już osłodzonej śmietanki kremówki (1 szklanka + 4 łyżki)

Dodatkowo:

  • Mleko do maczania herbatników
  • Herbatniki
  • Starta czekolada

Forma:

  • Wielkość formy: 27×17 cm

Sposób Przygotowania:

W rondlu wymieszaj 600 ml mleka, 3 łyżki cukru, 3 łyżki skrobi kukurydzianej i wanilinę. Postaw na ogniu i gotuj na średnim ogniu, ciągle mieszając, aż masa zgęstnieje. Po zgęstnieniu, zdejmij rondel z ognia i odstaw do ostygnięcia, przykrywając powierzchnię kremu folią spożywczą, aby uniknąć powstawania kożucha.

Gdy krem ostygnie, dodaj 300 ml osłodzonej śmietanki kremówki i delikatnie wymieszaj, aż masa będzie jednolita. Na dno formy (27×17 cm) układaj warstwy herbatników namoczonych w mleku.

Na herbatniki wylej warstwę kremu. Powtarzaj układanie warstw, aż zużyjesz wszystkie składniki, kończąc warstwą kremu.

Wierzch deseru posyp startą czekoladą. Wstaw deser do lodówki na kilka godzin, aż dobrze się schłodzi i stężeje.

Twój pyszny warstwowy deser z herbatnikami i kremem jest gotowy do podania! Bardzo łatwe i smaczne. Jeśli przepis Ci się spodobał, daj znać miłym lajkiem i komentarzem. Będzie nam bardzo miło. Dziękuję i smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!