Do 250 g dodaj 60 g pełnego mleka w proszku i dokładnie wymieszaj, aż nie będzie grudek. W osobnej misce ubij 2 żółtka z 40 g cukru, aż masa stanie się jasna i puszysta. Powoli wlej mleko do mieszanki żółtek i cukru, ciągle mieszając, aby uniknąć ścięcia jajek. Przelej mieszankę z powrotem do rondla, ciągle mieszając, aż masa lekko zgęstnieje.
Dodaj 40 g mleka skondensowanego i 40 g białej czekolady do rondla. Mieszaj, aż czekolada się rozpuści i masa będzie gładka. W dużej misce ubij 350 g śmietanki do ubijania na sztywno. Delikatnie połącz ubitą śmietankę z ostudzoną masą czekoladową, mieszając, aż składniki się dobrze połączą.
Przełóż gotowy krem do foremek na lody i wstaw do lodówki na kilka godzin, aż masa stężeje i będzie dobrze schłodzona.