Na ciasto:
Na krem:
W dużej misce wymieszaj mleko, olej, cukier, gorzkie kakao, mąkę i proszek do pieczenia, aż masa będzie jednolita. Przelej ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180°C przez 15-20 minut. Po upieczeniu pozostaw ciasto do ostygnięcia.
W dużej misce ubij 200 ml słodzonej śmietanki do ubijania na sztywno. Delikatnie wmieszaj roztopioną mleczną czekoladę do ubitej śmietanki. Rozpuść 100 g gorzkiej czekolady w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce. Ubij 150 ml słodzonej śmietanki do ubijania, aż będzie sztywna, a następnie delikatnie wymieszaj z rozpuszczoną gorzką czekoladą. Na ostudzone ciasto nałóż warstwę kremu z mlecznej czekolady.
Wstaw ciasto do lodówki na 20 minut, aby krem się stężał. Nałóż warstwę kremu z gorzkiej czekolady na stężały krem. Wstaw ciasto do lodówki na 15 minut lub do czasu podania.