Krem waniliowy:
Ciasto:
Dodatkowo:
W misce wymieszaj jajka, cukier waniliowy, cukier i skrobię kukurydzianą. Dodaj mleko i mieszaj, aż wszystko się dobrze połączy. Gotuj na średnim ogniu, cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje. Odstaw krem do ostygnięcia. W rondelku zagotuj wodę, mleko, sól i masło. Gdy masło się rozpuści, dodaj mąkę i dobrze wymieszaj.
Gotuj ciasto przez 1-2 minuty, ciągle mieszając. Odstaw mieszankę do przestygnięcia. Dodawaj jajka, jedno po drugim, dokładnie mieszając po każdym dodaniu. Podziel ciasto na dwie części i rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200°C przez 10-15 minut.
Po upieczeniu, wyrównaj ciasto i pokrój na 4 kawałki. Ubij 160 g masła na pianę. Stopniowo dodawaj schłodzoną śmietankę, utrzymując taką samą temperaturę masła i śmietanki. Złóż ciasto, przekładając warstwy kremem waniliowym. Podsmaż płatki migdałowe i posyp nimi wierzch ciasta.