Zmiel 200 g ciastek na drobne okruszki i wymieszaj z 80 g roztopionego masła. Przełóż mieszaninę do formy o średnicy 20 cm i dobrze ugnieć. Włóż formę do lodówki, aby spód stężał. Podgrzej 300 g jagód z 25 g cukru i 1 łyżką soku z cytryny na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Namocz 20 g żelatyny w 60 ml zimnej wody i odstaw na 10-15 minut, aż spęcznieje.
W misce ubij 450 g serka śmietankowego z 125 g cukru pudru, dodaj 160 ml śmietanki i 1 łyżeczkę ekstraktu waniliowego. Ubijaj, aż masa będzie gładka. Rozpuść spęczniałą żelatynę i dodaj do masy serowej, delikatnie mieszając, aby składniki się połączyły. Wylej masę serową na spód z ciastek i umieść formę w zamrażarce na 1 godzinę. Namocz 15 g żelatyny w 40 ml zimnej wody i odstaw na 10-15 minut, aż spęcznieje.
Podgrzej 180 g jagód z 25 g cukru i 70 ml wody na średnim ogniu. Zagotuj i natychmiast zdejmij z ognia. Dodaj spęczniałą żelatynę do gorącego koktajlu jagodowego, mieszaj, aż żelatyna się rozpuści. Schłodź do temperatury pokojowej. Wylej jagodowy koktajl na masę serową i wstaw do lodówki na noc.