Do niedużego rondelka wlać 100 ml mleka i wsypać 20g mąki. Dokładnie wymieszać aż do uzyskania gładkiej masy. Pozostawić na ogniu przez około 3 minuty ciągle mieszając. Całość powinna uzyskać konsystencję gęstego budyniu.
Pozostałą mąkę przesiać, dodać do niej sól i wymieszać. Jajko (o temperaturze pokojowej) wbić w środek mąki. W wgłębienie wlać rozrobione drożdże oraz masę z mąki i mleka. Ciasto wyrabiać mikserem lub dłońmi. Dodać 1 łyżkę miękkiego masła i zagniatać całość, aż do uzyskania gładkiej masy. Ciasto powinno być elastyczne i gładko odchodzić od dłoni.
W międzyczasie wymieszać cynamon z cukrem oraz dwoma łyżeczkami roztopionego masła. Wyrośnięte ciasto rozwałkować dłońmi, aby miało formę cienkiego okręgu. Pokroić go na 8 części, a każdą z nich uformować w małą kulkę.
Każdą z nich trzeba rozciągnąć uzyskując formę koła. Posmarować odrobiną masła, posypać cynamonem. Boki złożyć do środka, zwinąć w rulon jednocześnie formując kształt bułeczki. Położyć na papier do pieczenia, przykryć folią i odłożyć na godzinę w ciepłe miejsce.