Nasza dieta została zaprojektowana taka, że wyłącznie przez dwa dni w tygodniu należy korzystać ze spożywania rosołu. Obojętnie, jakie będą to dni. Nieważne, czy wybierzemy poniedziałek i czwartek czy wtorek i piątek. Najważniejsze, aby nie były to dwa kolejne dni po sobie.
Dobry rosół to także świetna korzyść dla naszej skóry. Nie ma tak naprawdę znaczenia, czy zupę zrobimy na wołowinie, kurczaku czy kaczce. Istotne jest jednak, że bulion musi być na kościach. Dzięki temu nasz organizm wzbogaci się o kolagen, który świetnie radzi sobie nie tylko ze zmarszczkami, ale również pomaga na słabe stawy. Dzięki temu nie musimy się martwić o rozstępy podczas odchudzania.
Jak przygotować rosół idealny?
Rosół na kościach należy gotować przede wszystkim długo. Jeśli wybierzemy bulion na wołowinie, musimy pozwolić mu stać na kuchence od trzech do czterech godzin. Ten z kurczaka ugotuje się zdecydowanie szybciej – nawet w dwie godziny.
Istotne jest, aby ekstrakt był przygotowany na kościach. To dietetyczna wersja rosołu.