Ciasto:
Dodatkowo:
Ciepłe mleko wymieszaj z cukrem i drożdżami. Stopniowo wymieszaj mąkę oraz sól. Dodaj olej oraz drożdże, wymieszaj do uzyskania gładkiego ciasta. Odstaw na 30 minut.
Ziemniaki obierz, pokrój na mniejsze kawałki i gotuj do miękkości. Następnie rozgnieć je na puree, dodaj trochę mleka, starty ser, sól do smaku i dobrze wymieszaj. W międzyczasie przenieś ciasto na blat, podziel na 3 części i rozwałkuj. Z nadzienia ziemniaczanego uformuj również 3 kulki tej samej wielkości, których użyjesz do nadzienia.
Nadzienie zawiń w ciasto i ostrożnie dłońmi formuj większy placek. Tak postęp z pozostałymi składnikami, następnie przykryj je folią spożywczą i odstawi na chwilę. Weź pierwszy chlebek zrób w nim dziurki palcami, posmaruj żółtkiem, wymieszanym z odrobiną oleju i posyp sezamem.