Ciasto jest pyszne i naprawdę łatwe do zrobienia. Zdecydowanie spróbuj, a nie pożałujesz.
Ciasto:
Nadzienie:
Przygotuj blachę o wymiarach 30 x 40 cm.
Dno wyłożyć papierem i rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Ubij cukier ze zmiękczonym masłem. Dodaj żółtka i wanilię.
Ubijaj mikserem, aż się spieni. Jeśli nie masz wanilii, możesz również dodać cukier waniliowy. Stopniowo wlewaj mleko.
Dodajemy również przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i skórką z cytryny.
Ciasto wylewamy na wysmarowaną tłuszczem i posypaną mąką blachę do pieczenia. Ułożyć owoce (niech morele ociekają, aby ciasto nie wyrosło i nie zamoczyło się podczas pieczenia). Pieczemy około 20 minut.
Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika. Przykryj śniegiem kokosowym, który przygotowaliśmy podczas pieczenia ciasta. Białka ubić ze szczyptą soli. Gdy zaczną się pienić, stopniowo dodawać cukier i ubijać, aż uzyskamy błyszczącą pianę.