To ciasto na pierogi na wodzie mineralnej zawsze jest idealne. Wskazówki jak zrobić najlepsze

Przygotowanie ciasta

Sposób wykonania pierogów, nie jest skomplikowany. Odpowiednio dobrane proporcje, jak również zachowanie kolejności działań pozwoli w sposób szybki, prosty i mało kłopotliwy przyrządzić smaczne danie.

Pierwszym etapem pracy jest połączenie jajka z woda mineralną. Kolejna należy dodać sól, cukier i olej, jednocześnie mieszając masę trzepaczką. Po rozpuszczeniu się stałych składników należy dodać przesianą mąką oraz zacząć wybraniać masę rękoma lub łyżką.

Po otrzymaniu stałej konsystencji przenieść ciasto na stolnicę obsypana mąką, wyrabiając je  kolejne 8 minut. Tak przygotowany składnik przykryć wilgotnym ręcznikiem i odstawić na 30 minut.

Po tym czasie można rozwałkować ciasto i podzielić je na pożądane porcje. Ważnym elementem dania jest również pyszny farsz, który powinien zostać przygotowany według własnych preferencji..

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!