Składniki:
Przygotowanie:
Na średnim ogniu rozgrzej tłuszcz roślinny na dużej patelni. Ułóż plastry cukinii i smaż przez około 3 minuty, aż będą złociste z jednej strony. Następnie odwróć plastry i smaż przez kolejne 3 minuty. Na podsmażoną cukinię ułóż plastry pomidorów oraz połówki małych pomidorów. Posyp całość drobno posiekaną cebulą.
Wbij dwa jajka na wierzch pomidorów i cukinii. Posól całość według własnego smaku. Nałóż 2-3 łyżki śmietany na wierzch potrawy. Śmietana doda kremowego smaku i połączy wszystkie składniki. Przykryj patelnię pokrywką i gotuj całość na małym ogniu przez około 15 minut, aż jajka się zetną, a pomidory i cukinia staną się miękkie i soczyste.
Gdy danie jest gotowe, zdejmij patelnię z ognia i pozwól mu lekko ostygnąć. To wilgotne i pełne smaku ciasto warzywne ma niesamowity zapach, który wypełni Twój dom. Podawaj na ciepło, delektując się każdym kęsem tego soczystego letniego dania!