Na ten diecie zgu­bisz kilo­gramy i wrócisz do formy. Bez gło­do­wa­nia polep­szysz swój wygląd i zdro­wie.

Ponie­dzia­łek

  • śnia­da­nie: 2–4 kro­mek chleba razo­wego, masło, sałatka warzywna, duszona szynka
  • 2 śnia­da­nie: sałatka z owo­ców,
  • obiad: kur­czak zapie­kany z ana­na­sem, brą­zowy ryż, przy­prawy,
  • podwie­czo­rek: orze­chy lub nasiona do 50 g,
  • kola­cja: gril­lo­wany łosoś w sosie imbi­ro­wym z dodat­kiem cytryny, duszone warzywa.

Wto­rek

  • śnia­da­nie: 2 bułki gra­ham, serek, jogurt light z jago­dami,
  • 2 śnia­da­nie: owoc do wyboru jabłko, gruszka, banan
  • obiad: zapie­kana woło­wina, warzywa z grilla, zupa z jarzyn,
  • podwie­czo­rek: sałatka z jarzyn dopra­wiona przy­pra­wami,
  • kola­cja: goto­wane na parze warzywa, pierś z indyka w sosie koper­ko­wym

Środa

  • śnia­da­nie: sałatka z tuń­czyka z warzy­wami,
  • 2 śnia­da­nie: twa­ro­żek light ze szczy­pior­kiem,
  • obiad: kieł­ba­ski w sosie z socze­wicy z jarzy­nami,
  • podwie­czo­rek: owoc np. mango lub awo­kado,
  • kola­cja: filet z ryby, warzywa kro­jone.

Czwar­tek

  • śnia­da­nie: wie­lo­zbo­żowy chleb, masło, domowe powi­dła
  • 2 śnia­da­nie: owoce
  • obiad: sma­żona pierś z kur­czaka, sałatka z warzyw
  • podwie­czo­rek: jogurt light
  • kola­cja: tuń­czyk w pomi­do­rach, zapie­kane warzywa.

Pią­tek

  • śnia­da­nie: bułka gra­hamka, sok z pomi­do­rów, pasta rybno-jajeczna,
  • 2 śnia­da­nie: sałatka z owo­ców w sosie jogur­to­wym,
  • obiad: ciemny maka­ron z kro­jo­nymi pomi­do­rami, szar­pany kur­czak
  • podwie­czo­rek: jajka w koszul­kach, sałatka warzywna
  • kola­cja: polę­dwiczki z indyka z fasolką szpa­ra­gową.

Sobota

  • śnia­da­nie: jogurt light, sałatka z owo­ców,
  • 2 śnia­da­nie: bułka żyt­nia z żół­tym serem,
  • obiad: pizza z ciem­nej mąki, przy­pra­wiona ore­gano
  • podwie­czo­rek: garść orze­chów ner­kowca,
  • kola­cja: duszona woło­wina, zapie­kane warzywa.

Nie­dziela

  • śnia­da­nie: pie­czywo z ziar­nem sło­necz­nika, jajecz­nica, warzywny sok,
  • 2 śnia­da­nie: owoce
  • obiad: kaczka po pekiń­sku, ryż na sypko,
  • podwie­czo­rek: ryba w sałatce jarzy­no­wej,
  • kola­cja: gril­lo­wany kur­czak z przy­pra­wami, surówka i sałata.
Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!