Są od razu gotowe, a zapach w kuchni jest nie do opisania. Fantastyczne szybkie ciastka bez drożdży.

Fantastyczne ciasto na ciastka i bułeczki według przepisu pani Ewy, które można przygotować w 15 minut. Za pół godziny możesz mieć pyszne ciasteczka na stole.

Gdy wypróbujesz ten przepis, na pewno będziesz go robić regularnie!

Składniki:

Ciasto:

  • 600 g mąki
  • 250 ml mleka
  • 1 opakowanie drożdży
  • 2 jajka
  • 2 łyżki oleju
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 1 opakowanie proszku do pieczenia

Nadzienie:

  • Twarożek
  • Kwaśna śmietana
  • Żółtko
  • Dżem
  • Owoce
  • Mak
  • Orzechy

Do posypania:

  • Cukier puder

Przygotowanie:

To ciasto jest cudowne, ponieważ wszystko, co musisz zrobić, to wymieszać je w jednej misce. Bez długiej pracy i bez czekania, aż wyrośnie. Po prostu od razu pracujesz z ciastem – czyli robisz ciasteczka.

Ciasteczka wycinam szklanką (średnica 5 cm). Zrobiłam wcięcie w środku dnem mniejszej szklanki. Umieść nadzienie w otworze. Polecam powidła śliwkowe i twarożek zmieszany z żółtkiem.

Doskonałe jest również połączenie aromatyzowanego twarogu z owocami – na przykład brzoskwiniami lub morelami. Posmaruj jajkiem i upiecz. Pieczone są w rozgrzanym piekarniku w 180 stopniach przez zaledwie 15-16 minut.

Ciasteczka są przepięknie, miękkie i pyszne. Życzymy smacznego! 🙂

error: Treść zabezpieczona !!