Papier do pieczenia pokrój na większe kwadraty. Rozsmaruj olej na środku papieru do pieczenia. Obrane ziemniaki pokroić w plasterki. Umieść jeden plaster ziemniaka na środku papieru, a wokół niego umieść drugi w okręgu. Paprykę myjemy, usuwamy łodygę, nasiona i kroimy w plasterki, plasterek papryki układamy na ziemniakach.
Pierś kurczaka pokroić w plasterki. Plasterki przykryć folią i ubić tłuczkiem. Następnie mięso jest sezonowane, solone i nacierane ręcznie. Połóż plasterek kurczaka na ziemniakach. Obraną cebulę przekrój na pół i pokrój w plasterki. Na patelni rozgrzej olej, dodaj posiekaną cebulę i smaż, aż będzie przezroczysta.
Dodać grubo startą marchewkę i wymieszać. Posolić, doprawić i wymieszać mieszankę warzywną. Ogórek kiszony zetrzeć na grubej tarce, dodać na patelnię i wymieszać. Smaż chwilę i nałóż na kurczaka mieszankę warzywną. Na koniec dodajemy śmietanę i starty ser. Zawiń w papier i ułóż na blasze do pieczenia.
Włóż blachę do nagrzanego piekarnika i piecz przez 40 minut w temperaturze 180°C. W międzyczasie przygotuj sałatkę: ogórki obierz i pokrój w plasterki. Przełożyć do miski i dodać ser feta. Następnie dodajemy śmietanę, posiekany koperek i pokrojoną w kostkę cebulę. Dopraw czarnym pieprzem i solą i dobrze wymieszaj.