Choć może to brzmieć skomplikowanie, w rzeczywistości jest to proste i wzbogaci Twoją codzienną dietę. Wybierz metodę, która najbardziej Ci odpowiada, i zaskocz rodzinę smakowitym śniadaniem.
Metoda pierwsza: Zacznij od wbicia jajka do miski. Następnie ustaw garnek na kuchence, nalej do niego wody i dodaj odrobinę soli. Wrzuć jajka do garnka, przykryj i gotuj przez 4 minuty. Po ugotowaniu wyjmij jajka na talerz i podaj.
Metoda druga: Rozłóż małe miseczki, do każdej z nich wbij po jednym jajku, a następnie dodaj do nich trochę wody. W garnku zagotuj nieco wody, nałóż na niego naczynie do gotowania na parze i umieść na nim miseczki z jajkami. Gotuj pod przykryciem na parze kilka minut, aż jajka się ścięgną. Po ugotowaniu wylej wodę z misek i wyjmij jajka.
Metoda trzecia: Zagotuj wodę w głębokiej patelni, posmaruj chochlę olejem i umieść w niej jajko. Gotuj, aż białko się ścięgnie, a następnie przenieś jajko do wrzącej wody. Gotuj pod przykryciem przez 3 minuty.