W Japonii kobiety piją kawę i jedzą jajka – minus 5 kg w miesiąc – Nie mogę nacieszyć się rezultatem

Jeśli nie lubisz spędzać czasu w kuchni, a gotowanie nie należy do Twojego hobby, to nie przejmuj się, bowiem japońska-dieta charakteryzuje się prostotą i łatwością w przygotowaniu posiłków. Zwłaszcza że tych posiłków nie ma za dużo do sporządzenia w trakcie dnia, a gotowanie ograniczone jest do minimum. 

Jeśli chodzi o spożywanie warzyw, to najwięcej wartości mają te jedzone na surowo. Podczas zbyt długiej obróbki termicznej, mogą wytracać się z nich ich właściwości odżywcze. Wyjątkiem od tej reguły jest oczywiście cukinia, której zresztą jedzenie na surowo nie leży do kulinarnych rozkoszy.

Wskazane jest, by jeść dużo ogórków, jabłek, pomidorów czy kapusty, szczególnie tej kiszonej, która ma w sobie witaminę C oraz świetnie wpływa na funkcjonowanie jelit. Japończycy kochają różnego rodzaju kiszonki. 

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!