Podwójna porcja zupy jarzynowej spalającej tłuszcz – Lepiej ją zrób.

Sposób przygotowania zupy jarzynowej wspomagającej spalanie tłuszczu

Mimo że wielu z nas podejmuje postanowienia dotyczące zdrowego stylu życia, koniec roku zwykle przynosi nadmiar kalorii i tłuszczu. Stąd początek nowego roku to idealny moment na odtrucie organizmu i rozpoczęcie zdrowej diety. W tym przypadku świetnie sprawdzi się zupa jarzynowa, która sprzyja spalaniu tłuszczu.

Lista składników:

  • 1 pomidor
  • 1 cebula
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 l wody
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 marchewki
  • 5 łodyg selera naciowego
  • 30 ml oleju roślinnego
  • 200 g kalafiora
  • sól według uznania
  • natka pietruszki do dekoracji

Instrukcja przygotowania:

Zacznij od pokrojenia i smażenia cebuli w garnku z odrobiną oleju roślinnego. Dodaj startą na grubej tarce marchewkę i kontynuuj smażenie, aż zmięknie.

Następnie dodaj pokrojone w paski czerwoną i żółtą paprykę i podsmażaj z resztą składników. Kiedy warzywa będą już miękkie, dodaj pokrojonego selera naciowego i różyczki kalafiora.

Zalej wszystko litrem wody, dodaj sól, wymieszaj i gotuj pod przykryciem.

W międzyczasie zetrzyj pomidora na tarce, odrzuć skórę, a resztę dodaj do garnka. Zamieszaj i gotuj dalej pod przykryciem.

Po połączeniu składników, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie zmiksuj zupę na gładko za pomocą blendera ręcznego.

Pod koniec możesz doprawić zupę według własnych upodobań i podawać ją posypaną natką pietruszki.

Życzymy smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!