Dzisiaj mam dla Was nietypowy przepis, który jest przepyszny. Podpowiem jak przygotować dane z kapusty z kurczakiem. Twojej rodzinie na pewno posmakuje to danie i zagości na stałe w Waszym menu.

Przede wszystkim bierzemy liście kapusty i przegotowujemy je w posolonej wodzie. Po zagotowaniu liście schładzamy, a twarde fragmenty po prostu odcinamy. Następnie bierzemy filet z kurczaka, który musimy pokroić w możliwie drobną kostkę. Następnie tak samo postępujemy z pomidorami.

Siekamy także koperek oraz szczypiorek. Wszystkie pokrojone i przygotowane wcześniej składniki nadzienia, mieszamy w jednej większej misce. Do tego dodajemy potarty ser, sól, pieprz oraz przyprawę do kurczaka.

Po dodaniu wszystkich składników całość należy bardzo dokładnie wymieszać. Kolejnym zadaniem jest przygotowanie kapusty. Bierzemy liście i rozkładamy je na stole. Do każdego liścia dodajemy trochę nadzienia.

Liście zawijamy tak, aby całość utworzyła kulki. Gdy mamy przygotowane wszystkie bomby kapustne, wówczas układamy je w naczyniu do pieczenia, wcześniej posmarowanym olejem roślinnym.

Ostatnim krokiem jest stworzenie sosu, na który składać będzie się śmietana wymieszana z solą i czosnkiem. Sosem polewamy kapustne bomby i pieczemy w piekarniku przez około 40 stopni. Temperatura piekarnika powinna wynosić około 180 stopni.

Po upieczeniu przygotowane bomby posypujemy posiekanymi ziołami. Smacznego.

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!