Przychodzimy z propozycją dania „mięso w filiżance” – z pewnością zadowoli ono nie tylko Twoje kubki smakowe, ale i Twoich gości. Kuleczki są apetyczne, z pysznym nadzieniem. Koniecznie wypróbuj ten przepis, jeśli chcesz zachwycić swoich znajomych.
Mięso pokrój na mniejsze, jednocentymetrowe kawałki, dzięki czemu uzyskasz około 10 sztuk. Rozbij mięso i dopraw do smaku solą i pieprzem. Ziemniaki opłucz dokładnie w wodzie i wrzuć do garnka, ugotuj je w mundurkach.
Ugotowane ziemniaki obierz i zaczekaj, aż wystygną, później je zetrzyj. W międzyczasie posiekaj grzyby, cebulę. Podsmaż posiekaną cebulę i grzyby na dwóch łyżkach oleju. Na koniec dopraw solą i pieprzem. Następnie zetrzyj ser i przygotuj kubki. Rozbite kawałki mięsa umieść w kubkach w taki sposób, by końce wystawały poza brzegi.
W kolejnym kroku włóż pieczarki, ser i cebulę do środka każdego kubka. Następnie dodaj do ściśniętych składników po kawałeczku masła i ziemniaków. Dociśnij i wyrównaj. Zwisającymi końcami mięsa przykryj nadzienie.
Przygotuj blachę do pieczenia i wyłóż na nią folię. Ostrożnie przełóż kubki na folię, a następnie posmaruj całość majonezem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez około 45 minut.