Rozgrzej olej w rondlu. Obierz cebulę. Pokrój w małe kostki.
Następnie dodaj cebulę do garnka. Smażyć, aż będzie przezroczysty. Wieprzowinę pokroić w kostkę.
Włóż posiekane mięso do garnka. Mieszamy. Doprawić solą i czarnym pieprzem.
Wymieszaj i smaż, aż mięso puści sok. Następnie dodać mielony kminek i paprykę. Wymieszaj i pozwól mu chwilę się gotować. Następnie zalać mięso wodą i wymieszać. Przykryj garnek pokrywką i gotuj na wolnym ogniu przez 40 minut. Gdy mięso będzie miękkie dodać groszek i kukurydzę.
Przykryć i dusić razem przez 5 minut. W małej misce wymieszaj mąkę i wodę. Zagęścić mięso mieszanką, dokładnie wymieszać, przykryć i dusić jeszcze przez 5 minut.
Przełóż mięso do osobnego garnka i smaż na sucho przez 3-4 minuty. Gdy estragon zacznie powoli nabierać koloru, dodać olej. Smażymy 1-2 minuty, od czasu do czasu mieszając.
Zalać zimną wodą. Dodać sól i wymieszać. Przykryj i gdy tylko woda się zagotuje, zmniejsz ogień do najmniejszego. Gotować 15 minut na najmniejszym ogniu. Po upływie tego czasu zdejmij garnek z kuchenki i odstaw na kolejne 5 minut. Wymieszaj i podawaj z pyszną wieprzowiną.