Kremowe Lody z Białą Czekoladą – Znikają ze stołu w kilka chwil

 

Przepis na Kremowe Lody z Białą Czekoladą

Składniki:

  • 2 żółtka
  • 250 g mleka
  • 60 g pełnego mleka w proszku
  • 40 g cukru
  • 40 g mleka skondensowanego
  • 40 g białej czekolady
  • 350 g śmietanki do ubijania

Sposób Przygotowania:

Do 250 g dodaj 60 g pełnego mleka w proszku i dokładnie wymieszaj, aż nie będzie grudek. W osobnej misce ubij 2 żółtka z 40 g cukru, aż masa stanie się jasna i puszysta. Powoli wlej mleko do mieszanki żółtek i cukru, ciągle mieszając, aby uniknąć ścięcia jajek. Przelej mieszankę z powrotem do rondla, ciągle mieszając, aż masa lekko zgęstnieje.

Dodaj 40 g mleka skondensowanego i 40 g białej czekolady do rondla. Mieszaj, aż czekolada się rozpuści i masa będzie gładka. W dużej misce ubij 350 g śmietanki do ubijania na sztywno. Delikatnie połącz ubitą śmietankę z ostudzoną masą czekoladową, mieszając, aż składniki się dobrze połączą.

Przełóż gotowy krem do foremek na lody i wstaw do lodówki na kilka godzin, aż masa stężeje i będzie dobrze schłodzona.

Twoje kremowe lody z białą czekoladą są gotowe do podania! Smacznego! Jeśli przepis Ci się spodobał, daj znać miłym lajkiem i komentarzem. Będzie nam bardzo miło. Dziękuję i smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!