Królowa śniegu – pyszna roladka śmietankowa – 30 minut i gotowa. Mistrzowski przepis
48 584
Królowa śniegu to pyszna, prosta i szybka rolada biszkoptowa z serkiem śmietankowym, dzięki któremu zadowoli każdego smakosza słodkich wypieków.
Do przygotowania królowej śniegu będą nam potrzebne następujące składniki:
jajka – 4 sztuki,
gorąca woda – 4 łyżki,
cukier – 120 gram
mąka pszenna – 70 gram,
mąka ziemniaczana – 50 gram,
proszek do pieczenia – 1 łyżeczka,
serek twarogowy – 200 gram,
śmietana 30% – 100 gram,
masło – 100 gram,
mleko skondensowane – 5 łyżek
Przygotowanie zaczynamy od rozgrzania piekarnika do 180 stopni. Następnie do miski wsypujemy dwa rodzaje mąki i proszek do pieczenia, wszystko razem mieszamy.