Sztuczki kulinarne, o których mało kto słyszał. Bardzo pomocne w kuchni. Warto je poznać

Gotowanie nie dla każdego jest procesem prostym i oczywistym. Istnieje jednak kanon zasad, które ułatwią mozolny proces przyrządzania potraw. Co powinna wiedzieć każda Gospodyni?

Słodkości na wyciągnięcie ręki

Kulinarne porady zaczynamy nietypowo, czyli od deseru. Niewiele osób wie, ale proste zamrożenie bananów może doprowadzić nas do pysznych, kremowych lodów. Ważne jest to, aby były dojrzałe. Tylko w ten sposób uwolnią swoją kremową konsystencję.

Pieczenie sernika jest zadaniem trudnym, ale w stworzeniu idealnego ciasta może pomóc trik z gorącą wodą. O co jednak chodzi?

Proces pieczenia powinno poprzedzić umieszczenie naczynia z gorącą wodą pod formą z ciastem. Następnie po upłynięciu około godziny, należy pozostawić całość w wyłączonym piekarniku z lekko uchylonymi drzwiami na kolejne 60 minut…

error: Treść zabezpieczona !!