Nie są smażone w oleju, są miękkie i świetnie smakują. Moja mama zna przepis na najlepsze szybkie langustynki bez smażenia.

Ten przepis nazywamy również fałszywymi langustykami.

To bardzo prosty i smaczny przepis na domowe ciasto, który jest naprawdę pyszne, a zrobione z ketchupem, serem i czosnkiem naprawdę smakuje jak langustynka. Jednak w przeciwieństwie do wersji smażonej ten przepis pieczesz na blasze do pieczenia, bez smażenia.

Przez większość czasu nawet nie mamy czasu na ich ochłodzenie, od razu znikają z talerza, wciąż jeszcze gorące. Każdy w domu bardzo lubi ten przepis. Wnętrze jest tak cudownie miękkie, że prawie rozpływa się w ustach. Nawet Ci, którzy zwykle nie pieką dużo, mogą przygotować ten przepis, ponieważ jest on naprawdę bardzo prosty. Jeśli spróbujesz tego przepisu, nie zawiedziesz się.

Składniki:

  • 2 i pół szklanki mąki pszennej
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżeczka suszonych drożdży
  • 1 łyżeczka soli
  • 250 ml letniej wody
  • 2 łyżki oleju

Nadzienie:

  • 150 g sera
  • 1 jajko

Opcjonalnie:

  • Keczup
  • Czosnek z odrobiną oleju do posmarowania

Przygotowanie:

Do miski wsypać przesianą mąkę.

Dodaj cukier, drożdże i sól. Dobrze wymieszaj. Dodaj 250 ml letniej wody.

Zagnieść jednolite ciasto. Wlej olej na ciasto i ponownie wymieszaj.

Miskę z ciastem przykryć folią. Odstaw na 30 minut. Ciasto podzielić na 4 części.

Każdego zwijamy w naleśnik. Ser zetrzyj na grubej tarce.

Naleśniki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj jajkiem.

Posyp serem i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piec w 180 stopniach przez 20-25 minut. Życzymy smacznego! 🙂

error: Treść zabezpieczona !!