Grubsze niż palec w tydzień – Ten naturalny nawóz to czysta magia dla Twoich sadzonek.

Aby uzyskać sadzonki silne i zdrowe, warto zastosować to domowe pożywienie.

Oto dwie proste metody, które przyczyniają się do obfitych plonów.

Dla papryki, pomidorów, bakłażana, ogórków i wielu innych roślin, ten idealny nawóz sprawia, że łodygi roślin są bardziej wytrzymałe i szorstkie, a rośliny stają się witalne. Korzyścią jest zwiększona odporność na choroby.

PRZEPIS NR 1

Składniki:

  • Obierki ziemniaczane
  • 1,5 litra wody

 

Instrukcje:

  1. Obierki ziemniaczane umieść w garnku.
  2. Zalej je 1,5 litra wody i gotuj na wolnym ogniu przez 15-20 minut.
  3. Odstaw roztwór do wystygnięcia po zdjęciu z ognia.
  4. Następnie używaj tego nawozu, wlewając odpowiednią ilość przy korzeniach każdej z sadzonek.
  5. Proces nawożenia powtarzaj co 10-14 dni.

PRZEPIS NR 2

Składniki:

  • 1 opakowanie cynamonu
  • 1 litr wody

 

Instrukcje:

  1. Cynamon wsyp do naczynia, które będzie odpowiednie.
  2. Dodaj do niego wodę i dokładnie wymieszaj.
  3. Następnie pozostaw cynamon, aby mógł się zaparzyć przez kilka dni. Cynamon jest naturalnym antyseptykiem, pomagającym w zwalczaniu patogenów oraz ochronie przed grzybami i chorobami.
  4. Po zaparzeniu roztwór przecedź.
  5. Gotowy roztwór należy aplikować na sadzonki.

Życzę powodzenia w uprawie!

error: Treść zabezpieczona !!