Najlepsze marynaty do kurczaka. Nawet zwykły kurczak stanie się hitem każdego przyjęcia

W Słonecznej Italii równie popularna, co doskonałe makarony. Zakosztuj smaku Włochów.

Składniki

  • 25 ml soku z cytryny
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • łyżeczka czosnku w proszku
  • sól, pieprz
  • włoskie wytrawne zioła dla aromatu

Przygotowanie

Filet z kurczaka pokrój starannie w estetyczne plastry Posyp go, wcześniej zmieszanymi razem, przyprawami, polej oliwą z oliwek i sokiem cytrynowym. Starannie wymieszaj, tak żeby marynata pokryła możliwie największą powierzchnię kurczaka.

Pozwól im się przegryźć przez co najmniej pół godziny. Następnie poddaj ulubionej obróbce termicznej (upiecz, usmaż) i racz się pysznym mięskiem! Sekretem włoskości tej marynaty są apenińskie przyprawy i oliwa z oliwek.

Poczuj się jak we Florencji we własnej kuchni i zaproś do tej kulinarnej podróży całą rodzinę i przyjaciół – ich podniebienia będą Tobie wdzięczne!

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!