Powiedz to każdemu, kto cierpi na ból stawów, a zwłaszcza kolan – Sprawdzone, przetestowane – Zajmie to 1 noc.
Ból w kolanie to utrapienie dla wielu osób. Często uniemożliwia on normalne funkcjonowanie w codziennym życiu, co przekłada się na to, że wiele osób nie może realizować swoich marzeń, jest spęczonych lub ma problemy ze snem.
Ból w kolanie najczęściej często rezonuje i zmienia swoją częstotliwość. Przyczyna występowania takiego bólu może być różna, jednak pamiętać trzeba, że ból w kolanie zawsze jest nie do zniesienia. Istnieją jednak sposoby, dzięki którym można zwalczać tę przypadłość.
Maść, która pomaga już w 1 noc
Domowa mieszanka, którą może przygotować każda osoba, potrafi dawać niesamowite efekty, dlatego powinien spróbować jej każdy, kto ma problem z bólem kolana. Już po pierwszym użyciu odczuwalna jest często ulga, która może przeistoczyć się w całkowite wyeliminowanie problemu. Warto więc spróbować tej cudownej mieszanki.
Składniki:
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżka sody
- 1 łyżka soli
- 1 łyżka miodu
Sposób przygotowania:
Przygotowanie tej substancji jest banalnie proste. Wystarczy wymieszać składniki ze sobą i nałożyć maść na kolano. Następnie należy owinąć kolano folią, zabandażować gazą lub owinąć szalikiem. Następnie warto się położyć w łóżku i rano zmyć nałożoną maść.
Osoby posiadające wrażliwą skórę, powinni najpierw sprawdzić na nadgarstku, czy mieszanka nie powoduje problemów. Mieszankę należy nanosić na kolano przez około 4-5 dni z rzędu. W razie nawrotu bólu, trzeba powtórzyć całą procedurę.
Maść lecznicza z rozmarynem
Składniki:
- posiekany rozmaryn (2 garście)
- czysty pojemnik do przechowywania
- około 250 g czystej maści, wazeliny lub oleju kokosowego
Sposób przygotowania:
Tłuszcz podgrzewamy (wazelinę najlepiej w kąpieli wodnej, natomiast maść lub olej można w garnku), pamiętając, aby jej nie zagotować. Do rozpuszczonej bazy dodajemy posiekany rozmaryn i odstawiamy, aby całość mogła ostygnąć. Później ponownie podgrzewamy i przecedzamy substancję i przelewamy do naczynia, gdzie maść wystygnie. Przechowujemy ją w lodówce i używamy, gdy najdzie taka potrzeba.