To danie wniesie oryginalność do Twojego codziennego menu i z pewnością zrobi wrażenie na rodzinie i gościach. Nie potrzebujesz dużo czasu, aby przygotować to danie. Jest ono niezwykle sycące i przepyszne, świetnie sprawdzi się jako główne danie lub przystawka, nawet na świątecznym stole.
Rozbicie mięsa i przyprawienie solą, pieprzem oraz ulubionymi przyprawami, a następnie zamarynowanie.
Pokrojenie cebuli w krążki i pomidora w plasterki. Ułożenie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia cebuli, na niej kotletów, posmarowanie mięsa musztardą i ułożenie krążków pomidora, posmarowanych posiekanym czosnkiem, solą i pieprzem.
Ugotowanie ziemniaków, starte na średnich oczkach i ułożone na pomidorach, następnie posmarowane śmietaną lub majonezem.
Pieczenie w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 40 minut, posypanie startym serem na 5 minut przed końcem pieczenia.