Pomidory, które potrzebne są do nadzienia powinny być spore i mięsiste. Nie mogą jednak posiadać zbyt dużej ilości wody w miąższu.
Jeśli podczas ich krojenia okaże się, że środek jest bardzo mokry warto odcisnąć nadmiar wody na ręcznik papierowy. Połączenia delikatności sera ze świeżością pomidorów i ziół to doskonałe połączenie dające niezapomniane wrażenia smakowe.
Liście delikatnie oddzielić od korzenia. Usunąć twardą ich część, a całe liście delikatnie rozbić, aby zrobiły się miękkie. Jajka wymieszać z solą i pieprzem. Dodać do nich mąkę i wymieszać wszystko, aż powstanie jednolita masa.
Każdy liść kapusty umieścić w powstałej masie, aby pokrył się nią w całości. Usmażyć na oleju przez kilka minut z obu stron. Po usmażeniu ułożyć na ręczniku papierowym, aby usunąć z nich nadmiar tłuszczu.
Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wymieszać z posiekanymi ziołami. Dodać śmietanę i doprawić do smaku. Całość wymieszać.