Pijąc napój imbirowo-kawowy, zapewniasz sobie przyspieszenie, a także usprawnienie w rozkładaniu gromadzącego się w organizmie tłuszczu. Dzięki tej wyjątkowej mieszance jesteś w stanie zapobiegać osadzania się tłuszczu w tkankach.
Napój imbirowo-kawowy sprawia, że przemiana materii staje się znacznie szybsza. Woda imbirowa może pokonać wysoki cholesterol, regulując w ten sposób jego poziom oraz chroniąc organizm przed chorobami, które są z nim związane.
Napój imbirowo-kawowy pozytywnie oddziałuje na ciśnienie krwi. Dzięki niemu ryzyko zakrzepów krwi w tętnicach staje się dużo mniejsze. Stanowi środek przeciwzapalny o naturalnym działaniu. Jeśli cierpisz na dolegliwości związane z bólami stawów, zwyrodnienie stawów czy reumatyzm, napój imbirowo-kawowy może okazać się dla Ciebie zbawienny!
Stanowi idealny antyoksydant, dzięki któremu zwalczysz wodne rodniki i zapobiegniesz w ten sposób rozwojowi nowotworów. Przeciwzapalne i antyoksydacyjne działanie napoju imbirowo-kawowego sprawia, że jest on niezwykle praktyczny i ważny w profilaktyce oraz walce z rakiem.
Przygotuj garnek. Dodaj do niego imbir. Wlej pół litra wody, a następnie doprowadź do jej wrzenia. Całość przez około 10-15 minut trzymaj na ogniu. Do kubka wsyp 2 łyżki kawy rozpuszczalnej. Zalej kawę przygotowaną wcześniej mieszanką wody i imbiru. Do tego wlej 3 łyżeczki soku z cytryny.
Napój imbirowo-kawowy nadaje się do spożycia przez 3 dni, o ile przechowujesz go w lodówce. Zalecane jest spożywanie dziennie 1 szklanki około 30 minut przed pierwszym posiłkiem. Warto pić przynajmniej przez tydzień.