Silny naturalny antybiotyk z przepisu mojej babci, który zawsze się sprawdza: Wszystkich nim zawsze leczę.

Kiedy nadchodzi jesień, a wraz z nim sezon grypowy, wszyscy szukamy niezawodnego sposobu na katar, kaszel i ogólne wzmocnienie organizmu.

Przedstawiamy niepowtarzalną, babciną metodę, tzw. naturalny antybiotyk czy eliksir mocy, którym można leczyć wszelkie dolegliwości związane z przeziębieniem i złym samopoczuciem. Ten nietypowy napój wspomaga nie tylko odporność, ale też oczyszcza nasze ciało z toksyn, m.in. wspiera prawidłowe funkcjonowanie wątroby.

Do przygotowania napoju na przeziębienie potrzeba:

  • 4 ząbki czosnku;
  • 4 cytryny;
  • średniej wielkości korzeń imbiru;
  • 2 litry wody;

Sposób przygotowania – krok po kroku:

Zacznij od umycia, obrania i pokrojenia imbiru oraz czosnku na małe kawałki. Potem sparz cytryny za pomocą wrzątku i zetrzyj z nich skórkę. Pozostałą część cytryn pokrój na plasterki. Umieść pokrojony imbir, czosnek i cytryny w mikserze. Miksuj do momentu uzyskania gładkiej masy.Zagotuj w garnku 2 litry wody.

Gdy zacznie wrzeć, wyłącz moc palnika i pozostaw ją do przestudzenia. Następnie, kiedy woda będzie ciepła, nie gorąca, dodaj do niej masę imbirowo-czosnkowo-cytrynową z miksera. Dokładnie wymieszaj oba składniki, a potem przelej powstały napój do butelek albo słoików. Pij codziennie łyżkę mikstury na dwie godziny przed każdym posiłkiem. Od razu poczujesz się lepiej, pełny sił i energii.

Gotowe!

error: Treść zabezpieczona !!