Pieczony kurczak w specjalnej marynacie. Tak marynują szefowie kuchni. Wychodzi baaardzo chrupiąco

Zmiel blenderem kilka gałązek mięty i kolendry, ząbek czosnku, plasterek świeżego korzenia imbiru, sok z limonki i szczyptę papryczki chili. Dodaj do tego miękkie masło, odrobinę pieprzu oraz soli.

Tak powstałą mieszanką natrzyj kurczaka, zarówno na zewnątrz jak i w środku. Umieść w lodówce nas około cztery godziny. Piekarnik rozgrzej do temperatury 220 stopni. Ostrożnie włóż mięso i piecz aż będzie gotowe.

Dzięki powyższym sposobom wreszcie możesz przyrządzić kurczaka jak z restauracji w zaciszu własnego domu. Koniec z nudą w kuchni! Musisz tylko uważać, żeby nie zwabić wspaniałym zapachem sąsiadów.

Chyba że lubisz swoich sąsiadów, wtedy żaden problem. Zaserwuj im jedno z naszych dań, a będziesz mieć pewność, że zaczną odwiedzać Cię regularnie.

Nie zapomnij podzielić się z nimi naszymi przepisami, a nóż oni coś upichcą i zaproszą Cię na degustację!

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!