Zanim zaczniesz gotować, postaw garnek z wodą na ogniu. Wiem, że zanim woda się zagotuje, ciasto będzie gotowe. Aby pierogi się nie rozwalały, używam tylko suchego twarogu. Jeśli nie lubisz kaszy manny, możesz ją zastąpić mąką. Ale dzięki kaszce ciasto będzie delikatniejsze. W tym przepisie wszystko jest perfekcyjne: ręce i stół są czyste, a smak pierogów bardzo bogaty. Spróbuj sam!
Jeśli twaróg jest zbyt mokry, osusz go. Aby to zrobić, złóż gazę na kilka warstw, włóż do niej twaróg, mocno zawiń i pozwól, aby nadmiar płynu wsiąknął w gazę.
Osuszony twaróg włóż do głębokiej miski. Dodaj jajka, cukier, cukier waniliowy i kaszę mannę. Dobrze wymieszaj i odstaw na 5-10 minut.
Weź duży płaski talerz. Połóż na nim ciasto i równomiernie rozprowadź. Powinieneś mieć warstwę o grubości 1,5–2 cm.
Zagotować wodę, lekko posolić. Łyżką oddzielamy małe kawałki ciasta i wkładamy do wrzącej wody.
Gdy woda ponownie się zagotuje, gotuj pierogi jeszcze przez 1–1,5 minuty. Następnie wyjmij łyżką cedzakową na talerz, polej roztopionym masłem i podawaj.