Ten przepis łączy w sobie zdrowe składniki, takie jak mąka ryżowa i kukurydziana, z ulubionymi ziołami i przyprawami. Chleb jest chrupiący na zewnątrz i miękki w środku, a dodatek nasion słonecznika, dyni i sezamu sprawia, że jest nie tylko pyszny, ale i zdrowy.
Zetrzyj ser na tarce. Drobno posiekaj zieleninę (pietruszkę, bazylię). Posiekaj czosnek. W misce rozbij jajka, dodaj mleko, szczyptę soli i ulubione przyprawy. Dodaj zieleninę i czosnek, dobrze wymieszaj. Dodaj mąkę ryżową, mąkę kukurydzianą i proszek do pieczenia.
Mieszaj, aż masa będzie jednolita. Przełóż ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Posyp wierzch ciasta nasionami słonecznika, dyni i sezamu. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 40 minut, aż chleb będzie złocisty i chrupiący. Po upieczeniu, pozostaw chleb do ostygnięcia na kratce.