Zaskoczy Cię jej wyjątkowa delikatność i soczystość, a dodatkowo nie znajdziesz w niej żadnych niepotrzebnych konserwantów!
600 g piersi z kurczaka przyprawy do smaku: sól, oregano, pieprz, suszona cebula, słodka papryka folia spożywcza
Zacznij od zmielenia piersi z kurczaka. Wsyp je do miski, dodaj mniej więcej łyżeczkę soli. Wymieszaj dokładnie, dodając wszystkie wybrane przyprawy, poza papryką.
Na blacie rozłóż folię spożywczą, posyp ją czerwoną papryką mieloną i na tym przygotuj warstwę mięsnej masy. Zwiń mięso w roladę o grubszym kształcie, podobną do cukierka. Trzymając za końce, tocz roladę po blacie, aby uzyskać idealnie okrągły kształt.
W dużym garnku zagotuj wodę. Po zagotowaniu, wyłącz ogień i umieść w nim roladę. Przykryj i pozostaw w wodzie na godzinę.